Service en Onderhoud

Waar gewerkt wordt met machines, komt service en onderhoud om de hoek kijken. Desmaco is uw partner voor service en onderhoud van uw machines; van snijmachine tot vacuümvuller of complete slachtlijn. Samen zorgen wij ervoor dat u efficiënt en kwalitatief hoogwaardig kunt blijven werken met machines in topconditie. 

Storing? Wij staan 24/7 voor u klaar:

soorten onderhoud

Wanneer we spreken over onderhoud zijn er twee soorten onderhoud die we onderscheiden: preventief onderhoud en correctief onderhoud.

preventief onderhoud

Preventief onderhoud is onderhoud dat routinematig uitgevoerd wordt. Door onderhoud in overleg in te plannen kunnen we ervoor zorgen dat uw machine in topconditie blijft en voorkomen we uitval. Wanneer een machine uitvalt staat uw productie namelijk stil en dat is iets wat we willen voorkomen. Natuurlijk is het ook belangrijk dat u er zelf voor zorgt dat uw machine zo goed mogelijk blijft presteren, dit kunt u bijvoorbeeld doen door de machine goed te reinigen, zo zorgen we er samen door dat uw machine zo effectief produceert en blijft produceren. 

correctief onderhoud

Naast preventief onderhoud bestaat er ook zoiets als correctief onderhoud, correctief onderhoud wordt ook wel reactief onderhoud genoemd. Correctief onderhoud is onderhoud dat plaatsvindt wanneer een machine uitvalt, op dat moment staat de productie stil en moet de machine uiteraard zo snel mogelijk gemaakt worden, ook dan staat Desmaco voor u klaar. 

Toch geven wij niet de voorkeur aan correctief onderhoud, dit gaat namelijk gepaard met ongeplande stilstand, productieverliezen, personeel dat stilstaat en ga zo maar door. Daardoor is correctief onderhoud vaak duurder dan het inplannen van (preventief) onderhoud. Wanneer er onderhoud uitgevoerd wordt beschikken wij over de mogelijkheid om u een vervangende machine te leveren, op deze manier kunt u toch door met uw productie en hebben wij ondertussen de tijd om uw machine vakkundig te onderhouden of te repareren.

Onderhoud:
op locatie of in onze werkplaats

Waar mogelijk voeren wij service en onderhoud bij u op locatie uit, op deze manier kunnen wij er voor zorgen dat de machine snel weer in bedrijf gesteld kan worden. Soms is het echter nodig of efficiënter om de machine naar onze werkplaats in Tilburg te brengen. Wij beschikken over een eigen werkplaats waarin wij machines kunnen onderhouden en reviseren. Door de aanwezigheid van gespecialiseerde apparatuur en de juist onderdelen kunnen we snel en efficiënt te werk gaan zodat uw machine snel weer in bedrijf gesteld kan worden. Voor het transport van machines hebben wij een betrouwbare en gespecialiseerde transportpartner die ervoor zorgt dat uw machine snel en veilig vervoerd wordt.

Meer weten?

Omdat geen enkele situatie en geen enkel bedrijf gelijk is, kijken wij graag samen met u naar de mogelijkheden voor uw machines. Stuur ons een mail of bel ons, dan nemen wij contact met u op voor een telefonische afspraak of een afspraak op uw locatie.

Laat ons contact met u opnemen